Není nad domácí, čerstvé pečivo. Pochutnali jsme si na rohlíkách, které u nás (Down-Under) nejsou a tak mi připoměly ty české.
There is nothing better than homemade bread and rolls. Here is a Czech version of rolls that we love so much.
Recept
500g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžíce octu
250ml mléka
125ml vody
50ml oleje
Zadělám v domácí pekárně a nechám vykynout.
Těsto rozdělím na 14 ks a zpracuji do kuliček. Pomocí válečku vyválím do šišaté placičky asi 20cm dlouhé a zaroluju.
Na plechu nechám vykynout přikryté utěrkou asi 25min.
Těsně před pečením potřu mlékem a posypu mákem.
Peču na 180C asi 20min.
Recipe
500g plain flour
2tsp. dry yeast
2tsp. salt
1tsp. sugar
1Tbsp. vinegar
250ml milk
125ml water
50ml oil
Make a dough in bread maker on dough cycle. Let it proof.
Divide into 14 pieces and form into balls.
Roll out into oval shape 20cm long and roll into a roll.
Place on tray, cover and let it proof about 25min.
Just before baking brush with milk and sprinkle with poppy seeds.
Bake 180C about 20min.
Enjoy!
Su fantasticke...myslim, ze nase rohliky a chleby su najlepsie na svete
ReplyDeleteJana
Jane, máš pravdu není nad české pečivo i když francouzi mají také moc dobré. Dík za návštevu.
Deletemnaaam... dakujem za receptik..odkladam...urcite vyskusam
ReplyDeleteVyzkoušejte jsou fakt dobré. Nejlepší v den upečení. Zdravím
DeleteRohlíky vypadají perfektně a určitě i tak chutnají. Tento recept jsem ještě nezkoušela, a tak to budu muset co nejdřív napravit. Zdravím a přeji krásné dny.
ReplyDeleteMockrát děkuji Jitko.
DeleteMňam, Hani to jsou po ránu chutě, máš je krásné, inspirovala jsi mě, jdu zadělat:o))
ReplyDeleteHani, moc děkuji za podrobný návod i fota. Rohlíčky vypadají luxusně, děláš mi chutě, určo vyzkouším. Měj se hezky. :-)
ReplyDeleteDěkuji Dášo, určitě si pochutnáte.
DeleteHani tak jsem je upekla a jsou výborné, už jsem jeden schroupala:o))),měj hezký den:o)
ReplyDeleteNo pání Lendulko ty jsi na to šla fofrem. Mám radost že ti chutnaly. Děkuju :)
DeleteDomácí jsou domácí:-))
ReplyDeleteA máš je krásně srolované:-)
Děkuji Ajko :)
DeleteAhoj Haničko , určitě okopíruji tvůj způsob rolování :-)) ♥
ReplyDeleteIvanko, zkoušela jsem i ten tvůj způsob. Hodí se na croissanty a sladké pečivo...a myslím že je i rychlejší. Ten můj způsob je dobrý na rovné rohlíky. Zdravím :)
DeleteVypadaji moc pekne a chutne, uz si tisknu recept.
ReplyDeleteElla, nevim jestli jeste pamatujes ceske rohliky. Urcite vyzkousej jsou fakt dobre :)
DeleteHani, recept ukládám a brzy určitě vyzkouším. Fotografie jsou příliš lákavé na to, aby člověk dlouho odolával :-)
ReplyDeleteDekuju Anicko!
DeleteHaničko, jsi velká šikulka...tleskám. Věrka
ReplyDeleteWhat kind of oil and vinegar? I am trying to remake my grandmothers rolls.
ReplyDeleteHello Andrea, I used canola oil and white vinegar. It really doesn't matter. You can also use butter instead of oil. The rolls are best the day you make them. Happy baking :)
DeleteSO Happy to find this. We are not Czech but my grandmother grew up in a Czech community in Wisconsin USA. She made these for me and was my favorite. Now that she has passed away I can make for myself!
ReplyDelete