Tentokrát jsme si pošmákli na slaných mufinkách. Máme rádi i ty s borůvkama, nebo pomerančové s mákem, ale tyhle jsou takové to pečení, když je třeba vyprázdnit mražák a nějakou tu zeleninu z ledničky.
This time I made savory muffins. These are more like a pie or mini quiche but I called them muffins because I bake them in large muffin tins :)
Velký muffinkový plech vymastím a vložím čtverec lístkového těsta. Naplním uvařenou nebo osmahlou zeleninou, co zrovna mám - mrkev, hrášek, kukuřice, cherry rajčatka, pažitka....zaleju polotučnou šlehačkou rozmíchanou s vajíčky, osolím a na vrch posypu mozzarelou nebo balkánským sýrem. V horké troube peču asi 35min. do zlatova.
Spray large muffin tray and line with square of puff pastry. Fill with saute or boiled vegetables, whatever you have - carrot, pea, corn, cherry tomatoes, chive....fill with light cream and eggs, season with salt and sprinkle some mozzarella or feta cheese on the top.
Bake in hot oven for about 35min. until puff pastry is golden brown and filling is set.
Jsou
vynikající ještě teplé. Mám ráda to křupající lístkové těsto. Manžel je
má raději za studena jak zvlhnou. Servíruji se salátem nebo jen tak.
They are delicious warm or cold. I serve them with salad or just like that.
Dekuji Vám za návštěvu!
Thank you for stopping by!
Hanka
mnaamky :) toto urcite vyskusam, dakujem
ReplyDeleteTo je dobrý nápad s tím listovým těstem:-))
ReplyDeleteMňam! Ham ham :-)
ReplyDeleteAhoj Hani, tohle děláváme k snídani, jen místo listového těsta vystelu košíček toustovým chlebem. Ale tato varianta mi přijde kultivovanější a hodně jedlá. O víkendu nás bude moc, tak to bude stát za zkoušku. Papa :-)
ReplyDeleteMňam, hned bych si dala. :-)
ReplyDeleteWooou ty si ale šikulka...sú paradne tie musia chutiť mňaaam...
ReplyDeleteTo se mi zmlova urcite to ted v lete vyzkousim,dik.
ReplyDeleteMňam, to musím vyzkoušet!
ReplyDelete