March 2, 2015

Pear and Cinnamon cakes / Hruško-skořicové cakes


Pear and cinnamon is match made in heaven. These mini cakes are so light and moist. Why? The secret is buttermilk and nice juicy pears.

Hruška se skořicí je báječná kombinace. Tyhle malé košíčky jsou krásně nadýchané a vláčné. Tajemství je podmáslí a krásně zralé štavnaté hrušky.





Recipe is from the book Phillipa's Home Baking. 
It is for 2 muffin trays. I have only one so pour the rest of the batter in loaf tin and had a lovely slice. 

Recept je z knížky Phillipa's Home Baking.
Recept je na dva mafinové plechy . Ja mám jen jeden tak jsem zbytek těsta nalela do chlebíkové formy a měla z toho krásné řezy.

  Here is the recipe:

260g self-raising flour
250g sugar
2tsp. cinnamon
125ml oil
250ml buttermilk
2 eggs
3 pears, peeled, sliced

Preheat the oven to 180C/160C fan. Line regular muffin trays with paper cups.
Place the flour, sugar, cinnamon, oil, buttermilk and eggs in mixer with a paddle and mix on slow speed for 1 1/2 minutes.
Spoon the batter evenly into prepared tray. Batter is quite thin and runny.
Top with sliced pears. Sprinkle with cinnamon sugar if you like. 
Bake for 25 - 30 min.

Tady je recept:

250g self-raising mouky (tj. mouka v které je už přidaný prášek do pečiva, pokud u vás není, stačí hladká mouka s 1a1/2 čajovou lžičkou prášku do pečiva)
250g cukr písek
2 č.lžičky skořice
125ml oleje
250ml podmáslí
2 vajíčka
3 hrušky, oloupané, nakrájené na tenké menší plátky

Troubu předehřát na 180C/160c fén.
Mafinový plech vyložit papírovými košíčky. 
V el. mixeru nebo ručně smíchat vše najednou.  Mouku, cukr,skořici, olej, podmáslí, vejce asi 1 1/2 min.
Těsto bude řidké. Nalít do košíčku, poklást hrušky. Posypat skořicovým cukrem máte-li rádi.
Péct 25 - 30 min.
 


  Thank you for stopping by and happy baking!

 Děkuju za návštěvu a za milé komentáře k poslednímu blogu, nestihla jsem individuálně odpovědět.
Mějte se moc hezky :)

Hanka

 



10 comments:

  1. Mňam, vypadají báječně :-) Díky za recept. Měj se krásně Anička

    ReplyDelete
  2. Júú, po skořici se prý chudne, dám si hned 2 plechy :-) :-) :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mas pravdu Leni! :) :) Nemela jsem v planu nic pect ale v knihovne jsem narazila na moc peknou knizku, jen jsem ji tak listovala a ty hruskove kosicky me okouzlily tak jsem neodolala. :)

      Delete
  3. Hani, jen co koupím hrušky, také vyzkouším. M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekuju Marusko, urcite si pochutnate! :)

      Delete
  4. Hani, děkuji za recept, koupím hrušky a jdu na to :-)) Zdravím do dálek ♥ pa Hana

    ReplyDelete
  5. vypadaju famoooozne.... si sikulka Hanicko.....pozdravujem do dalekych krajin ♥
    Mirka

    ReplyDelete

Dekuji Vam vsem, za vase mile komentare, vzdycky me potesi :)

Thank you so much for taking the time to comment. Your comments are always appreciate it :)