November 1, 2013

Muesli tycinky

Dovoluji si Vam predstavit nase nove zdrave mlsani :)


I kdyz je dnes v obchodech k dostani uplne vsechno, porad je jeste tezke najit muesli tycinky, ktere nejsou plne cukru a tuku.
To co se nam prezentuje jako jogurt (tim mam namysli tycinky macene v jogurtu) ve skutecnosti jogurt neni ale poleva plna ztuzenych tuku a mastnych kyselin z vysokou kalorickou hodnotou.

A tak jsem si zacala vyrabet svoje muesli tycinky.  Jsou gluten free, bez cukru, slazene pouze medem a susenym ovocem, plne orisku a seminek.


 Na vyberu ovoce, seminek a orisku nezalezi, dejte co mate radi.



V uzavrene nadobe vydrzi urcite tyden ale u nas jsou pryc daleko rychleji :)



Recept:
1hrnek = 250ml

2 hrnky vlocek
1/4 hrnku LSA mix (pomlete lnene seminko, slunecnicove a madle) pokud nemate, staci jen pomlete lnene seminko
1/4 hrnku mandlove mouky (mandle pomlete na jemno)
1/2 hrnku seminek nebo orechu dle chuti
1 hrnek suseneho ovoce, dle vasi chuti
3 vajicka
1 c.lzicka vanilkoveho extraktu
1/2 c.lzicky skorice
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku medu

Troubu predehreju na 160C. Pekac o rozmeru 25x20cm vylozim pecicim papirem.
Ve vetsi mise smicham vsechny suche suroviny. 
V druhe mise smicham vsechny tekute, dobre promicham vidlickou a prileju do suche smesi.
Smes vyklopim na pripraveny pekac, mokrou dlani zlehka pritlacim a uhladim.
Pecu do zlatova 25 - 30 min.
Krajim az uplne vychladnou.
 

3 comments:

  1. Hani, díky za recept na takovou mňamku. Já chtěla loni na vánoce upéct mussli tyčinky, ale vůbec to nebylo dobré a nezachránila to ani poctivá čokoládová lázeň :-) Tak vyzkoušíme letos Tvůj recept :-)

    ReplyDelete
  2. To vypada dobre ,uz si tisknu recept.

    ReplyDelete

Dekuji Vam vsem, za vase mile komentare, vzdycky me potesi :)

Thank you so much for taking the time to comment. Your comments are always appreciate it :)