Nevím jestli jsou i u Vás ale u nás protinožců jsou oblíbené a dají se koupit na každém rohu.
A tak se pečou i u nás doma. Jsou o moc lepší než ty kupované. Maso volím s menším obsahem tuku a přidávám strouhanou zeleninu takže nejsou zas až tak tučné.
Vzpomínám si, že maminka často pekávala takzvané klobásníky byly podobné ale měla je kulaté a těsto nebylo lístkové ale kynuté.
Nedají ani moc práce jsou hotové za chviličku. Výborné ještě teplé z trouby nebo po studenu a k tomu dobře vychlazené pivko a máte pohoštění pro jakoukoliv příležitost.
Suroviny:
pomleté maso, vepřové nebo hovězí
malá cuketa, nastrouhaná
malá mrkev, nastrouhaná
petrželka
česnek
trochu strouhanky
1 vajíčko
sůl, pepř
lžíce kečupu
lžíce hořčice
trochu mléka
Suroviny smíchám dohromady. Naplním sáček a vytlačím nápln na lístkové těsto. Okraje potřu vajíčkem. Zaroluju, spíš jen přehnu, potřu vajíčkem posypu mákem nebo hrubou solí. Rozkrájím na menší dílky.
Peču v horké troubě 180C dozlatova.
juuu tak toto vyzera zaujimavo :) urcite vyskusam... mozem sa opytat na pomer surovin? presne povedane kolko maska na to budem potrebovat...dakujem
ReplyDeleteNa 12 ks stačí 500g jemně pomletého masa. Někdy dělám z dvojité dávky 1kg masa = 24 kousků. Když maso zbyde a nemám už těsto, udělám karbanátky :) Děkuji za návštěvu! Doufám že Vám budou chutnat :)
DeleteTak to určitě vyzkouším. Klobáskovníky, jak obdobným kouskům říkáme u nás doma, znám od babičky. Dělá je z kynutého těsta, místo mletého masa klobáska či párek. A jako děti, když jsme s babičkou a dědou jezdívali na hory, tak toto bylo "povinnou" součástí naší svačinky :-)
ReplyDeleteAničko, tak to jsme na tom byli podobně. Také když jsme jako malí jezdívali na hory tak nesměly chybět a k tomu ještě domáci klobásky :) Dnes už jsme " přesedlali " na zdravou stravu a jíme trochu jinak :)
DeleteVypadá to chutně Hani:-))
ReplyDeleteDěkuji Ajka a moc zdravím!
DeleteHaničko, koukám, že jsi pořád ve skvělé formě a polehávání není nic pro Tebe. Haničko, ty klobásníky se u nás pořád drží a pro nás pár, co jsme jiní, tam maminka vrazí místo masa pohanku. Z té ostatně taky dělám podobné štrůdliky jako Ty. Jen je vždy pořádně do lístového těsta uzavřu, aby pak zrníčka nekřupala :-) Moc, moc zdravím :-)
ReplyDeleteLeni, dobry napad s pohankou tu my mame moc radi. Tvuj kontrabas delam casto a na vselijake zpusoby. Take vas moc zdravim a posilm slunicko!
DeleteHanicko vyzera to fantasticky, urcite vyskusam..dakujem pekny dnik..
ReplyDeleteMirka
Dekuji Mirko, urcite si posmaknete :)
Deleteto vypadá úúžasně, už se na to těším:-)
ReplyDeleteDekuji za navstevu Amelie, zdravim :)
DeleteFiiiha...toto je pre mňa novinka. Ďakujeeem za inšpiráciu, vyskúšam. Tebe sa to krásne podarilo, pekne fotky a zrozumiteľný postup ešte raz dík.
ReplyDeleteDěkuji Mery, dej vědět jak se ti povedly.
DeleteTo vypadá lákavě. Děkuji za inspiraci.
ReplyDeleteNení zač Katko, děkuji za návštěvu.
Delete